Chokladtryfflar
Ingredienser:
-
200 g mörk blockchoklad
-
1 dl vispgrädde
-
ev. 2 msk likör t.ex. baileys eller kahlua
-
ev. 1 msk vaniljsocker
Garnering:
-
1 ½ msk kakao
Gör så här:
200 g mörk blockchoklad
1 dl vispgrädde
ev. 2 msk likör t.ex. baileys eller kahlua
ev. 1 msk vaniljsocker
1 ½ msk kakao
Bryt chokladen i bitar.
Koka upp grädden. Ta kastrullen från plattan och lägg i chokladen.
Rör om till en jämn smet när chokladen smälter. Rör ev. ner likör
och ev. vaniljsocker beroende på vad du föredrar för smaker.
Häll chokladsmeten i en form eller burk ca 20 x 15 cm.
Låt svalna och stelna i rumstemperatur.
Skär smeten i fyrkanter. Forma om du vill till kulor.
Häll kakaon i en liten skål. Rulla sedan bitarna i kakao.
Lägg dem i en burk med lock med smörpapper mellan lagren.
Förvara i kylskåp.
Entregar un comentario
Trackback